Syksy on tänä vuonna ollut ennätyksellisen lämmin täällä Aurinkorannikolla. Meitä on hellitty reilusti yli 20 asteen lämpötiloilla ja aurinko on näyttäytynyt lähes joka päivä, niin kuin Aurinkorannikolla kuuluukin! Lokakuun matkailijat saivat todellakin nauttia mitä parhaimmasta syyskelistä täällä. Nyt on kuitenkin vihdoin saatu vettä tänne muutamana yönä. Vettä kaivataankin kipeästi, ja täällä juhlitaan joka pisarasta, joka saadaan, toisin kuin Suomessa tähän aikaan vuodesta…

Mutta Espanja on niin paljon muuta kuin vain aurinkoa! Itse kävin jokin aika sitten tutustumassa Málagaan vähän lähemmin. Jo Málagan vanha kaupunki on nähtävyys sinänsä, hyvin hoidettuine katuneen, liikkeineen ja ravintoloineen. Málaga on muuten yksi maailman vanhimmista sekä pisimpään yhtäjaksoisesti asutuimmista kaupungeista! Todennettu historia yltää aina 800 luvulle ennen ajanlaskumme alkua, jolloin foinikialaiset pitivät majaansa täällä. Täällä ovat aikojen saatossa hääränneet myös karthagolaiset, roomalaiset, genovalaiset sekä maurit.

Kapusin vanhan kaupungin kupeessa olevaan Castillo de Gibralfaroon ja sen yhteydessä olevaan Alcazabaan. Näiden historia alkaa 1000-luvulta, ja ne ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Alcazaban vieressä on myös Rooman ajoilta oleva amfiteatteri ja muuta melko vanhaa näkemisen arvoista.

Málaga on myös mm. taiteilija Pablo Picasson syntymäkaupunki, minkä takia täältä löytyykin oiva Picasso museo, sekä tietysti monta muuta hienoa museota. Toinen kaupungin tunnettu poika on näyttelijä-laulaja Antonio Banderas. Kyllä, hän on myös laulaja! Hän on perustanut Málagaan oman teatterin, Teatro del Sohon, jossa hän myös itse aktiivisesti näyttelee. Kävin keväällä katsomassa musikaalin, jossa hän oli pääosassa, ja kyllä häneltä laulu sujuu!

Tänään taas aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, tervetuloa nauttimaan Espanjan tarjoamista antimista!