Kevät täällä Aurinkorannikolla on tänä vuonna ollut melkoisen vaihteleva tähän Kirjoittaja:. On tietenkin ollut myös kauniita ja lämpimiä päiviä, mutta on täällä ollut myös kylmää ja tuulista. Tämän viimeisen viikon aikana on ollut niin kylmää, kaatosateita kuin myrskyä. Vettä on tullut muutamana päivänä paljon, jopa niin paljon kerralla, että mm. yksi paikallisista koiratarhoista jouduttiin evakuoimaan veden alta pois. Vettä kuitenkin tarvitaan edelleen kipeästi lisää vesivarantoja täyttämään!

Kevät on täällä usein tuulinen, ja nyt on saatu todella tuntea luonnon voima. Monen päivänä on ollut voimakasta tuulta, noin 15 m/s, mutta puuskissa on koettu lähes 30 m/s. Vahinkoja on valitettavasti myös päässyt syntymään! Esim. yksi Paseon länsipäädyn chiringuitoista on kärsinyt melko pahasti (kuten kuvista näkyy). Rannat ovat myös kärsineet jonkin verran, mutta tästä on täällä kokemusta, ja ne saadaan nopeasti kuntoon taas. Vaikka myräkkä täällä jatkuu vielä, niin rantoja putsataan jo kovaa vauhtia! Ja tuulesta huolimatta, Paseolla riittää sunnuntaikävelijöitä ihan ruuhkaksi asti, ja sunnuntaimarkkinoista pidetään myös kiinni!

Satunnaiselle matkailijalle tämä on tietysti kurjaa, mutta säätä kun ei voi valita, eikä siihen voi vaikuttaa! Onneksi täällä on sentään melkein joka päivä aurinkoista, joten valoterapiaa täällä kyllä saa. Mutta tuuleen ja kylmyyteen kannattaa varautua; pitkähihaista ja tuulenpitävää päivällä sekä lämmin pyjama ja villasukat yöksi. Asunnot täällä ovat melko usein heikosti eristettyjä, ja tuulisella säällä viima pääsee usein sisälle asti, joten myös sisätiloissa kannattaa varautua pitämään lämmintä päällä, ettei lämmityskulut nouse turhan korkeiksi. Yöllä alin ulkolämpötila on laskenut noin 6 asteeseen! Meidän vuokra-asunnoissamme, sähkö ja muut kulut sisältyvät hintaan, ja me pyrimme pitämään sen niin!

Kevättä kohti kuitenkin mennään, ja ilmat ovat lämpenemään päin, joten ei huolta! Meillä on vielä muutamia asuntoja vapaina keväällä, joten yösijaa on vielä tarjolla kun tekee mieli tulla nauttimaan Espanjan kauniista keväästä!