Pääsiäinen on Espanjassa, ja varsinkin Andalusiassa, iso asia.  Pääsiäistä juhlistetaan täällä jouluakin isommin. Ympäri Andalusiaa järjestetään isoja kulkueita, joissa veljes- ja sisarkunnat kunnioittavat Jeesuksen maanpäällisen viimeisen viikon tapahtumia monin tavoin. Patsaita, krusifikseja ja pyhiä esineitä kannetaan usein jopa satojen ihmisten voimin pitkin kaupunkien katuja.

Juhlinta alkaa palmusunnuntaina ja päättyy pääsiäispäivänä, ja siihen väliin mahtuu paljon kulkueita, hartauksia, yhdessäoloa ja lomailua. Mm. Fuengirolassa rannat täyttyivät lämpimässä kevätsäässä lomailijoista ja auringonottajista. Viikko antoikin hieman ennettä siitä, miltä liikenne ja väkimäärä täällä näyttää, kun kesäkausi toden teolla alkaa.

Itse kävin Malagassa seuraamassa kulkueita kiirastorstaina. Kulkueita järjestettiin illalla useampia, ja ne risteilivät Malagan keskustassa peräkkäin. Suurimpia ”lavetteja” kannettiin jopa lähes kolmensadan hengen voimin, kun taas esim. La Cala de Mijasin kylän kulkueen lavetin kantamiseen riitti parisen kymmentä kantajaa.

Nyt kun pääsiäinen on saatu päätöksen, alkaa täällä Fuengirolassa 27. Kansainvälisten päivien (Feria Internacional de los Paises) odotus. Fuengirolan feria-alueella järjestettävät markkinat pidetään 27.4-1.5. jolloin alueella on viihdettä ja hulinaa joka päivä klo 13-04. Perinteisesti näillä juhlilla pääsee nauttimaan eri maiden ruokaerikoisuuksista ja juomista, musiikkia tarjoillaan monipuolisesti ja eri maiden kansantanssit ovat myös näyttävästi edustettuina. Myös mm. kansallispukuja nähdään aina Brasilian bikineistä Lapin neljän tuulen hattuihin. Tänä vuonna mukana ovat Saksa, Argentiina, Australia, Belgia, Bolivia, Brasilia, Bulgaria, Chile, Kolumbia, Kuuba, Ecuador, Espanja, USA, Suomi, Iso-Britannia, Kreikka, Havaiji, Intia, Irlanti, Jamaika, Japani, Marokko, Meksiko, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Dominikaaninen tasavalta, Romania, Etelä-Afrikka, Turkki, Uruguay ja Venezuela. Suomen osasto on tietysti jälleen vahvasti mukana, ja tarjolla on mm. poroa ja loimulohta sekä tietysti sauna.

Vielä ehtii mukaan!