Kolean ja tuulisen kevättalven jälkeen lämpö on hellinyt Aurinkorannikkoa jo parin kuukauden ajan. Jotkut jopa tuskailevat, että kesä saapui liian aikaisin tänä vuonna… Asia joka paikallisia huolettaa täällä, on veden puute. Talvella satoi vain vähän, vaikkakin kaatamalla välillä, mutta lisää tarvitaan kipeästi. Maaliskuu, jonka pitäisi olla sateisin kuukausi, oli tällä kertaa vuosisadan kuivin. Ja huhtikuussa tehtiin mannerespanja kaikkien aikojen lämpöennätys, kun Cordobassa oli 38,8 astetta. Espanjan vesivarannot ovat nyt n. 43 % kapasiteetista, täällä Andalusiassa tilanne on vielä heikompi tasolla 36 %. Maanviljelijät tuskailevat ja vaativat viranomaisilta toimia ja tukea. Huonosta sadosta on kärsinyt mm. oliiviviljelmät, mikä on johtanut oliiviöljyn kovaan hinnannousuun. Veden puute voi kesällä johtaa säännöstelyyn myös täällä Andalusiassa, mm. Kataloniassa on jo säännöstelyt voimassa.

Viime päivinä täällä onneksi on tullut hieman vettä, ukkonen on jyrissyt, ja taisipa Suomessa olla lämpimämpää kuin täällä! Epävakaata on luvassa vielä ainakin viikon, joten toivetta lisäsateista on olemassa. Luonto kiittää vedestä ja kukkaloisto on upeaa, hetken aikaa taas vehreämpää. Kaktuksetkin kukkivat! Satunnaiselle lomailijalle tämä tietysti hieman kurja uutinen, mutta onhan Aurinkorannikolla muutakin kuin aurinkoa! Voi esimerkiksi ottaa tavoitteekseen kävellä koko Gran Senda de Málaga, mittaa kertyy n 850 km. Tai edes käydä kävelemässä Caminito del Rey, se on vajaalla 8 kilometrillään hieman nopeammin tehty, mutta se ei ole heikkohermoisille tai korkean paikan kammoisille. Jos tänne tulee nyt kesällä, niin kannattaa katsoa mitä on tarjolla Mare Nostrum-festivaalilla. Castillo Sahailin kupeessa oleva lava saa tänä kesänä vieraakseen esim. Robbie Williamsin ja UB40-yhtyeen.

Vielä on muutama asunto tarjolla kesällä, joten vielä ehtii mukaan!

Ja olipa se kesänviettopaikkanne missä vaan, niin toivotan kaikille mukavaa, rentouttavaa ja voimaannuttavaa kesää!