Uskallanko laittaa asuntoni vuokralle?

Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa Aurinkorannikolla jatkuvasti. Koronapandemian aiheuttama kysynnän notkahdus on nyt selkeästi taittunut. Saamme jatkuvasti kyselyjä ihmisiltä, jotka haluaisivat vuokrata asunnon, niin pitkäaikaisesti kuin lyhyemmillekin aikajaksoille.

On ymmärrettävää, että asunnonomistaja empii vuokralle laittoa! Ketä sinne tulee asumaan? Miten he hoitavat paikkoja? Mitä jos jokin menee rikki? Kysymyksiä on monia, mutta me Aurinkoasunnoilla teemme kaikkemme, jotta asunnon vuokraus on turvallista.

  1. Asiakkaamme ovat luotettavia suomalaisia vuokralaisia.
  2. Me emme vuokraa asuntoja suoraan netissä olevan vuokrauskalenterin kautta. Kaikki vuokraukset menevät meidän kauttamme, joten tiedämme etukäteen, keitä asuntoon tulee.
  3. Vasta kun varausmaksu on maksettu, varaus vahvistuu.
  4. Asumme paikkakunnalla ja tapaamme henkilökohtaisesti kaikki asuntoihin tulevat vuokralaiset. Olemme näin ollen paikan päällä auttamassa niin vuokralaisia kuin asunnonomistajia, mikäli apua tarvitaan.
  5. Meillä on laaja verkosto auttamaan eri tilanteissa, oli kyseessä sitten joku käytännön tai juridinen asia.

Asunnonomistaja, joka haluaa laittaa asuntonsa vuokralle, tulee rekisteröityä Andalusian maakunnan rekisteriin. Tämä edellytetään kaikilta asunnonomistajilta, jotka vuokraavat asuntonsa lyhytaikaiseen vuokraukseen (=alle kaksi kuukautta + 1 päivä). Rekisteröinnin voi tehdä netissä, mutta siihen vaaditaan Espanjassa hyväksytty sähköinen allekirjoitus, ja sitä eivät esim. suomalaisten pankkien verkkopankkitunnukset anna. Helpoin tapa on antaa jonkun asiainhoitotoimiston hoitaa asia, silloin voi olla varma, että kaikki menee oikein. Rekisteröinti maksaa noin 200 euroa. Omistajalla tulee tietysti myös olla hankittuna NIE-numero (Número de Identificación de Extranjero), eli espanjalainen henkilönumero, ilman sitä ei voi ostaa asuntoa tai esim. avata puhelinliittymää.

Niklas Björkman

 

 

Facebookissa pysyt tapahtumien tasalla. Uusimmat asunnot päivitetään viikoittain!

facebook.com/aurinkoasunnot