Vuokrausehdot ja varausmaksu

Vuokrattavat asunnot ovat joko yksityisten omistajien tai yritysten omistamia asuntoja. Omistajat ovat yleensä suomalaisia tai espanjalaisia. Useimmat asunnot ovat aivan tavallisten suomalaisten ta espanjalaisten yksityishenkilöiden omistamia, joten käytännössä silloin asutaan jonkun toisen kotona. Vuokralaisen tulee huolehtia asunnosta ja sen irtaimistosta ”niin kuin omaansa”, eli arvostetaan toisen omaisuutta. Omistaja ja Aurinkoasunnot pyrkivät pitämään asunnot mahdollisimman hyvässä kunnossa, ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii niin kuin pitää. Mahdolliset ongelmat asunnoissa pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

Varausmaksu on yleensä 20 % asunnon vuokrasta. Varausmaksu maksetaan viikon sisällä. Kun varausmaksu on maksettu, varaus vahvistuu. Varausmaksua ei palauteta varauksen peruuntuessa. Loppuvuokra maksetaan viimeistään viikkoa ennen vuokra-ajan alkua. Jos varaus peruuntuu, tulee asiakkaan ilmoittaa siitä viimeistään 14 vuorokautta ennen vuokra-ajan alkua. Varausmaksun maksettuaan asiakas sitoutuu maksamaan yhden (1) kuukauden vuokran myös siinä tapauksessa, että varaus peruuntuu vähemmän kuin 14 vuorokautta ennen vuokra-ajan alkua.

Maksamalla vuokran vuokralainen hyväksyy sen, että hän vastaa mahdollisista aiheuttamistaan vahingoista asuntoon tai sen irtaimistoon, jotka eivät johdu tavanomaisesta kulutuksesta. Vuokranantajalla on oikeus periä mahdollisten vahinkojen kustannukset vuokralaiselta. Asunto on jätettävä hyvässä kunnossa ja roskat pois vietyinä.

Varauksen yhteydessä tarkistamme varaajan henkilöllisyyden passin tai henkilökortin avulla. Tämä turvaa niin vuokralaisten, vuokranantajan kuin vuokravälittäjänkin oikeudet. Asukkaiden tiedot tulee myös antaa paikallisten viranomaisten tietoon silloin kun vuokrausaika on alle kahden kuukauden ja yhden päivän. Vuokralaisten tietoja ei luovuteta muualle.

Asunto on vuokralaisen käytettävissä vuokralaskussa mainitun ajan. Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja useimmissa kohteissa.

 

 

Vuokrausaika ja avainten luovutus

Asunto luovutetaan vuokralaisen käyttöön klo 16 alkaen ellei muuta sovita. Avaimet luovutetaan klo 21 asti ilman erillistä maksua. Mikäli luovutus on klo 21 jälkeen, sovitaan siitä erikseen ja siitä peritään erillinen 60 € maksu. Tämä on hyvä huomioida ja tiedostaa esim. lentoja varattaessa.

Asunto jätetään lähtöpäivänä viimeistään klo 12 ellei muuta sovita. Asunto siivotaan vuokra-ajan jälkeen, mutta asunto tulee jättää siistissä kunnossa sekä roskat, pullot ja purkit poisvietyinä. Pääsääntöisesti siivousmaksu jätetään asuntoon käteisenä.

 

Taksikuljetus/lentokenttäkuljetus

Yhteistyökumppanimme ProCab Transfer tarjoaa turvallista ja luotettavaa kuljetuspalvelua Aurinkorannikolla. ProCabilta löytyy laadukas ratkaisu niin yksittäisen henkilön kuin isommankin ryhmän erilaisiin kuljetustarpeisiin, aina lentokenttäkuljetuksista räätälöityihin retkiin, sekä muihin tilausajoihin.

https://procabtransfers.com/

 

Autonvuokraus

Liikenne Espanjassa on erittäin vilkasta, mutta toimii joustavasti. Vuokra-autolla liikkuminen on helppo tapa siirtyä paikasta toiseen, kun vaan muistaa olla tarkkana. Suositeltavaa on, että huolehtii siitä, että on laaja ja kattava vakuutus vahinkojen varalta. Mikäli vuokraa auton välityssivuston kautta, he tarjoavat usein omia vakuutuksia ja omavastuun poistoja. Tällöin kuitenkin tulee muistaa, että vuokrausfirma yleensä myös tarjoaa omia vakuutuksia autoa noudettaessa.

Parasta on vuokrata auto suoraan vuokrafirmasta, jolloin saa kaiken samalla. Teemme yhteistyötä Inmocoches-yrityksen kanssa. Heillä on laaja valikoima autoja ja aina täydellinen vakuutussuoja. Heillä on niin uusia kuin vanhojakin autoja, joten valikoimasta löytyy varmasti joka makuun autoja. Hinnat ovat todella kilpailukykyisiä ja palvelu erinomaista. Heidän toimistonsa sijaitsee keskellä Fuengirolaa aivan sataman kupeessa.

www.inmocoches.com

 

Asuntojen kunto ja varustus

Välittämämme vuokra-asunnot ovat pääsääntöisesti espanjalaisten tai suomalaisten omistamia. Niiden kunto vaihtelee. Kohteen valokuvista näkee melko hyvin kohteiden kunnon ja sisustuksen. Espanjalaiset asunnot ovat usein melko tummansävyiset ja usein niissä on melko raskas kalustus. Sängyissä on yleensä lakana ja viltti petivaatteina. Joissakin asunnoissamme on suomalaisten mieleen olevat pussilakanat. Keittiövarustus vaihtelee, mutta kaikki tarvittava ja olennainen on saatavilla. Monessa asunnossa on ilmalämpöpumppu, mutta ei kaikissa.

Talviaikaan, kun täällä on matalan sesongin aika, niin monet asunnon omistajat käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja remontoivat asuntojaan. Meille vuokravälittäjinä ei kantaudu tieto missä remontoidaan ja koska. Tämän takia me emme voi ottaa vastuuta siitä, jos talossa sattuu olemaan remontti meneillään kun asiakas on vuokrannut asunnon. Remontit tehdään tietysti vain päiväsaikaan, mutta ne saattavat silti häiritä asunnossa olemista tai etätyöskentelyä.

Asunnossa mahdollisesti ilmenevä epäkohta pyritään tietenkin aina korjaamaan, ja siinä me tietenkin aina autamme ja huolehdimme että asiat viedään eteenpäin. Lopullisen vastuun kantaa kuitenkin asunnon omistaja eli vuokraisäntä. Meillä ei ole valtuutuksia tai oikeutta teettää tai tehdä asunnossa mitään ilman omistajan suostumusta.

 

Asunnon ostaminen Espanjassa

Asunnon ostaminen Espanjassa on monella haaveena, ja haaveista voi aivan hyvin tulla totta! Ostoprosessi on melko monimutkainen, mutta hyvän välittäjän ja paikallisen lakimiestoimiston avulla ostaminen on itse asiassa melko vaivatonta. Niin ostajalla kuin myyjällä tulee olla lakimies avustamassa oston kanssa, jolloin voi olla varma, että kaikki tarvittavat paperit, luvat ja säädökset tulevat tarkastetuiksi. Kauttamme saat tarvittaessa yhteyden luotettavaan, tarvittaessa suomea puhuvaan asunnonvälittäjään sekä lakimiestoimistoon, jonka avulla ostaminen käy mutkattomasti. Ja me voimme tietysti hoitaa asunnon luotettavan vuokrauksen silloin, kun omistaja ei itse käytä asuntoaan!

 

 

Niklas Björkman

 

 

Facebookissa pysyt tapahtumien tasalla. Uusimmat asunnot päivitetään viikoittain!

facebook.com/aurinkoasunnot